Додељена признања ЦПН-а за најбоље пројекте промоције науке

У оквиру обележавања Дана науке 10. јула Центар за промоцију науке организовао је доделу признања добитницима финансијске подршке за најбоље пројекте промоције науке у 2024. години. Међу 11 најбољих пројеката промоције науке од 63 пријављених , нашао се пројекат “Молекуларне приче: Путовање кроз геном” са којим је Организација за популаризацију биолошких наука “Биологијакп” учествовала у јавном позиву.

Центар за промоцију науке сваке године расписује Јавни позив за подношење пријава за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке. Јавни позив односи се на сва заинтересована научна, научностручна друштва, школе, центре за стручно усавршавање, удружења и друге организације, али и појединце преко научних клубова који могу да поднесу своје пријаве за избор пројеката промоције и популаризације науке и технике, којима Центар пружа финансијску подршку.Циљ Јавног позива је подизање нивоа научне писмености и ширења научне културе спровођењем поступка децентрализације промоције и популаризације науке на територији Републике Србије.

Пројекат “Молекуларне приче: Путовање кроз геном” је осмишљен да популаризује и едукује учеснике о темама из области молекуларне биологије, биомедицинских и биотехничких наука и афирмише их за проактивно укључивање у спречавању ширења псеудонауке, теорија завера, надрилекарства у својим срединама и даље бављење овим наукама. Циљеви програма биће остварени кроз серију радионица на којима ће учесници стицати теоријско и практично знање из наведених области.

Радионице у оквиру пројекта биће одржане на јесен у научним клубовима у Нишу и Крагујевцу.

Повезано

No Related Post